Spiraalistabilaatio

SPS-tunnille osallistuminen edellyttää aiempaa kokemusta spiraalistabilaatiomenetelmästä tai pilateksen perustason hallintaa. Ennen SPS-tunnille osallistumista, suosittelen käymään SPS-starttitunnin.

Seuraavat starttitunnit järjestetään tiistaina 15.9.2020 klo 17.30-19.00 (täynnä) ja perjantaina 18.9.2020 klo 17.30-19.00 (tilaa on). Hinta 25€. Starttitunneille ilmoittaudutaan tekstiviestillä 040 721 78 02 /Jenni. Starttitunnilla käydään läpi sps-menetelmän perusteita, jonka jälkeen harjoittelua voi jatkaa viikkotunneilla.

Spiraalistabilaatio (SPS) on kehonhallinta – ja terapiamenetelmä, joka on osoittautunut tehokkaaksi erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien hoidossa, ennaltaehkäisyssä ja selän toiminnallisuuden parantamisessa. 

Spiraalistabilaation avulla vahvistetaan syvien vatsalihasten toimintaa ja pyritään rentouttamaan selän pitkittäisten ojentajalihasten ylijännittyneisyyttä. Näin vähennetään painetta välilevyissä, parannetaan niiden aineenvaihduntaa sekä luodaan tilaa selkänikamien väliin.

Spiraalistabilaatio (SPS) -harjoittelussa käytetään menetelmään suunniteltuja vastuskuminauhoja. Liikkeet aloitetaan pystyasennossa ja siirrytään mahdollisuuksien mukaan yhden jalan harjoitteisiin. Harjoittelussa vartaloa pidennetään ylöspäin spiraalimaisten lihasketjujen aktiivisella käytöllä ja keskitytään selkärangan asennon ja ryhdin korjaukseen. 

Spiral Stabilization -metodin harjoitteet soveltuvat:

● ryhdin korjaukseen

● selän toiminnallisuuden parantamiseen 

● erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon, kuten akuutit ja pitkäaikaiset selkäkivut, skolioosi, välilevytyrä, spinaalistenoosi, spondylolisteesi 

● nivelvaivojen hoitoon (olka-, lonkka-, polvi- ja nilkkanivelet)

● kehonhallinnan ja tasapainon parantamiseen

● kävelyn tekniikan ja koordinaation parantamiseen

Lisätietoja Spiraalistabilaatiosta ja harjoitteista voit lukea tästä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: