Spiraalistabilaatio (SPS) on kehonhallinta – ja terapiamenetelmä, joka on osoittautunut tehokkaaksi erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien hoidossa, ennaltaehkäisyssä ja selän toiminnallisuuden parantamisessa. 

Spiraalistabilaation avulla vahvistetaan syvien vatsalihasten toimintaa ja pyritään rentouttamaan selän pitkittäisten ojentajalihasten ylijännittyneisyyttä. Näin vähennetään painetta välilevyissä, parannetaan niiden aineenvaihduntaa sekä luodaan tilaa selkänikamien väliin.

Spiraalistabilaatio (SPS) -harjoittelussa käytetään menetelmään suunniteltuja vastuskuminauhoja. Liikkeet aloitetaan pystyasennossa ja siirrytään mahdollisuuksien mukaan yhden jalan harjoitteisiin. Harjoittelussa vartaloa pidennetään ylöspäin spiraalimaisten lihasketjujen aktiivisella käytöllä ja keskitytään selkärangan asennon ja ryhdin korjaukseen. 

Spiral Stabilization -metodin harjoitteet soveltuvat:

● ryhdin korjaukseen

● selän toiminnallisuuden parantamiseen 

● erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon, kuten akuutit ja pitkäaikaiset selkäkivut, skolioosi, välilevytyrä, spinaalistenoosi, spondylolisteesi 

● nivelvaivojen hoitoon (olka-, lonkka-, polvi- ja nilkkanivelet)

● kehonhallinnan ja tasapainon parantamiseen

● kävelyn tekniikan ja koordinaation parantamiseen

SPS-tunnille osallistuminen edellyttää aiempaa kokemusta spiraalistabilaatiomenetelmästä tai pilateksen perustason hallintaa. Ennen SPS-tunnille osallistumista, suosittelen käymään SPS-starttitunnin. Seuraava starttitunti järjestetään sunnuntaina 22.3.2020 klo 16-17.30. Hinta 22€. (1 paikka vapaana. Paikkatiedot päivitetty 8.3.2020 klo 21.05)

Lisätietoja Spiraalistabilaatiosta voit lukea tästä.